Knieprothese (knieslijtage)

Knieslijtage vormt een belangrijke oorzaak van verschillende knieklachten. Artsen gebruiken de term gonartrose voor een slijtage van het kniegewricht. Een afwijkende stand van de benen, een langdurige en ongelijkmatig verdeelde belasting maar ook reuma of de gevolgen van een ongeval kunnen het kraakbeen van het gewricht beschadigen.

Kortste toegangstijd

Vestiging
Huidige toegangstijd
14 dagen


Knie

Behandelingstraject:


Knieprothese

Knieslijtage kan helaas niet worden behandeld. De enige mogelijkheid om de pijnklachten weg te nemen en beweegelijkheid te herwinnen is de plaatsing van een knieprothese (kunstknie). Een groot voordeel van een kunstknie is dat de pijn in uw knie verdwijnt. Het krijgen van een knieprothese betekent dat het kniegewricht wordt vervangen door kunstmateriaal. Het doel van de operatie is een pijnloze knie, die weer goed kan bewegen en een mooi recht been. Dit is niet altijd haalbaar, maar meestal wordt de situatie veel beter dan voor de behandeling. Op deze pagina leest u welke soorten knieprotheses er zijn.

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een nieuwe knie spoedig verloopt.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Peildatum onderstaande toegangstijden: 30-11-2023