Mauritskliniek is voornemens zich aan te sluiten bij Bergman Clinics

21 dec. 2020

Naarden, 22 december 2020 - Mauritskliniek (inclusief Kliniek Veldhoven) is voornemens zich aan te sluiten bij Bergman Clinics. Mauritskliniek wil samen met Bergman Clinics haar kwalitatieve, cliëntgerichte en efficiënte zorg verder uitbouwen.

Zorgaanbod en visie Mauritskliniek sluiten uitstekend aan bij Bergman Clinics.

Met de overname van Mauritskliniek breidt Bergman Clinics de dekking van haar zorgaanbod verder uit in nieuwe regio’s vanuit een gedeelde visie op medisch planbare zorg, waarbij kwaliteit, cliëntgerichtheid en efficiëntie centraal staan.

Hans van der Heijden, CEO Bergman Clinics : “Bergman Clinics is verheugd met de aansluiting van de Mauritskliniek. Mauritskliniek staat bekend om de hoge kwaliteit van zorg en cliëntgerichtheid. Mede daarom is het een uitstekende partij om de zorgdiensten van Bergman Clinics mee uit te breiden.

Margot Engels, Algemeen directeur a.i. Mauritskliniek: “We zijn blij dat onze klinieken onderdeel zullen worden van Bergman Clinics. Met de combinatie van beide organisaties verwachten we in staat te zijn ons aanbod van zorg verder te ontwikkelen en te kunnen bouwen op het platform van Bergman Clinics.
De aansluiting van Mauritskliniek bij Bergman Clinics is beoogd in het tweede kwartaal van 2021 en vindt plaats na goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Wat betekent dit voor u?
Voor u als cliënt van Bergman heeft dit voornemen geen gevolgen. Wel kunt u binnenkort bij Bergman Clinics op meer locaties terecht voor hoogwaardige huidzorg, spataderzorg en proctologische zorg.

Over Bergman Clinics
Bergman Clinics is al meer dan dertig jaar een vooraanstaande, inmiddels Europese, keten van zelfstandige klinieken. Bergman Clinics heeft meer dan zeventig klinieken verspreid over Nederland (onder de merknamen Bergman Clinics, Bey Clinics en Memira) en meer dan zestig klinieken in Zweden, Noorwegen en Denemarken onder de merknaam Memira. Ook heeft Bergman Clinics zes klinieken in Duitsland. De klinieken richten zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg, waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan. Door de focus op veelvoorkomende behandelingen is veel kennis en expertise opgebouwd. Bergman Clinics behoort inmiddels tot de meest ervaren instellingen in Nederland op het gebied van Bewegen, Ogen, Huid&Vaten, Vrouw, Maag&Darm, KNO en Uiterlijk. Bergman Clinics heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Veruit de meeste behandelingen vallen onder verzekerde zorg, welke vergoed wordt vanuit het basispakket. Jaarlijks ziet Bergman Clinics meer dan 300.000 cliënten. De klantwaardering van Bergman Clinics op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,7. Zie ook www.bergmanclinics.nl.

Over Mauritskliniek
Mauritskliniek is een keten van focusklinieken voor diagnostiek en behandeling op het gebied van dermatologie, spataderen, proctologie en huidtherapie. Met de overname van Kliniek Veldhoven is het zorgaanbod cosmetische chirurgie verder uitgebreid. De klinieken in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Veldhoven staan voor hoge kwaliteit zorg op een prettige manier. Persoonlijk, duidelijk en goed geregeld. Patiënten kunnen bij Mauritskliniek terecht voor zowel verzekerde als onverzekerde zorg. De klantwaardering van Mauritskliniek op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,5. Kliniek Veldhoven wordt gewaardeerd met een 9.3. Zie ook www.mauritskliniek.nl.

Contact
Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit voornemen dan kunt u tot 8 januari contact met ons opnemen via communicatie@bergmanclinics.nl.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!